Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

Incredere

Care e culmea increderii in tine? Sa claxonezi dupa niste gagici misto, tu fiind la volanul unei masini REBU cu care tocmai speli strada.

(vazuta azi in Bucuresti)

I am not legend

Despre filmul I am legend (Legenda vie) cu Will Smith.
Daca nu l-ati vazut, mai jos veti afla detalii despre subiect. Dar asta nu e o avertizare ci o recomandare de a citi mai departe. Pentru ca numai asa veti afla ca filmul e varza. Si mai rau, ca una se marketeaza si alta se intampla in film.

Desi in tot trailerul de prezentare, lung de 1 minut si 58 de secunde, ca si pe afis, ca si in destulele cronici pe care le-am citit, nu apare niciunul, filmul e plin de monstri. Desi bazat pe o idee generoasa (Will Smith este ultimul om in viata intr-un New York parasit), de la jumatate incolo filmul se transforma intr-o versiune moderna a videoclipului Thriller al lui Michael Jackson. Se lasa balta orice idee de scenariu inteligent si se baga la greu monstri care urla si alearga peste tot fugarindu-l pe bietul print din Bel Air.

In concluzie, daca totusi va duceti la film, e bine sa stiti ca personajele cele mai interesante sunt Shrek si Bob Marley, cu aparitii colaterale, iar cea mai buna chestie in tot filmul este titlul.

Semn bun pentru jurnalisti

In ciuda unor oameni si eventual ministri interimari, exista semne ca justitia in Romania va deveni moderna si corecta (cazul Copos vs. Gazeta Sporturilor care face referire la libertatea de exprimare a jurnalistilor).

RATB, un fel de smecheri

Unul din motivele declarate pentru care RATB scumpeste biletele de autobuz cu 18% este ca in Brasov un bilet costa 1,5 lei (fata de 1,1 lei in Bucuresti, si 1,3 lei dupa scumpire) si ca in acelasi Brasov abonamentul pe toate liniile costa 80 de lei (fata de 40 de lei in Bucuresti, 50 dupa scumpire). Se mai zice ceva si despre Timisoara, la fel cu preturi mai mari.

Putem lesne sa constatam ca mentalitatea prost-romaneasca este bine-mersi la locul ei. Nu faptul ca petrolul se scumpeste si asta inseamna costuri mai mari la carburanti, sau alte motive economice, sunt la baza cresterii de tarife (desi sunt si ele amintite foarte pe scurt in expunerea de motive), ci faptul ca capra vecinului (cacofonie pe care nu ma mai chinui sa o evit), deci ca capra din Brasov si din Timisoara e mai grasa.

Si, foarte subtil (PR-istii probabil sunt de pe vremea de dinainte), clientilor li se da comparatia cu Brasov si Timisoara ca sa inteleaga ca trebuie sa fie multumiti ca nu platesc cat acolo, ci mai putin. Un fel de "vrem mai multi bani de la voi, nu va spunem de ce, dar ar trebui totusi sa ne fiti recunoscatori ca nu va cerem chiar mai multi de-atat" :)

Nu contest ca, poate, scumpirea este justificata economic. Dar atata timp cat nu se demonstreaza acest lucru, ba mai mult, sunt folosite argumente puerile, ea devine nejustificata. Iar scumpirile nejustificate, oricine stie, sunt un semn de (cel putin) incompetenta.

Tot manelistii fac trafic

Portalul apropo.ro si-a crescut azi traficul obisnuit de vreo 4 ori. Sursa pare sa fie acest clip video viral, cu vreo 25.000 de vizualizari intr-o jumatate de zi.

Dispare troianul, apare noroiul

A inceput marea dezghetare in Bucuresti. Atentie la turturi. Din ce aud, azi au fost masini avariate, dar si oameni, printre care un fost coleg care a fost atacat in doua randuri de blocuri de gheata cazute de sus, dintre care unul chiar l-a lovit destul de rau la umar si i-a zgariat urechea. N-as iesi cu el la plimbare pana mai pica din turturii astia asasini.



Turturele bucurestean din poza are cel putin 1 metru lungime.

Sa ne dam pe gheata pe A1 si A2

Azi, 70 de masini lovite in accidentele de pe Bucuresti-Pitesti (carambol din cauza poleiului, asfaltul nu a fost curatat/tratat cu materiale antiderapante), si culmea, aproape in acelasi timp, alt accident similar pe autostrada Bucuresti-Constanta.

Dupa nenorocirile de asta vara, cu fumul de la miriste, Politia inghite galusca inca o data.

Interesant este ca accidentele au avut loc aproape simultan, pe ambele autostrazi. Coincidenta sau Dumnezeu care nu da cu parul? Ceva imi spune ca daca aveam 20 de autostrazi (gluma buna pana aici) se intamplau simultan accidente similare pe toate 20. Asta doar asa, ca sa priceapa toti prostii ca nu, nu e o simpla coincidenta. Se numeste incompetenta si este mult mai greu de rezolvat decat reaua-vointa. Pentru ca oamenii ar vrea sa faca treaba, dar nu pot/nu stiu cum. Sa-i ajutam. Se numeste pensie.

Santaje proaste pentru ministerul justitiei

Cand Basescu a refuzat s-o numeasca pe Norica Nicolai ca ministru de justitie, Tariceanu a zis ca Basescu ar trebui sa se dea pe brazda, pentru ca nici el, adica Tariceanu, nu s-a opus cand Base a numit-o pe "fosta" Monica Macovei in aceeasi functie.

Abia azi am inteles ce-a vrut sa zica, pe piata iesind ca prin minune un dosar profesional al Monicai Macovei, din care reies niste chestii mai mult sau mai putin clare, ceva in genul dosarelor de la securitate, cum ca n-a fost disciplinata in serviciu si a intarziat niste dosare, la un moment dat in cariera ei.

Ce nu intelege dl. Tariceanu, si persista cu incapatanare, este ca nu poti raspunde unui rau (numirea lui Macovei, care sa presupunem ca avea un dosar "patat") cu un alt rau, numirea lui Nicolai, cu un dosar si o nepoata cel putin la fel de nasparlii. Adica daca ai comis-o o data si ai inchis ochii cand functia si moralitatea iti cereau sa intervii, macar ai bunul simt sa nu folosesti argumentul asta data viitoare. Ca nu suntem la gradinita.

Nenea RCS doarme

Am vrut sa il sun pe nea RCS sa il intreb numarul facturii ca sa pot sa ii trimit banii pentru cablu ala de TV. Dar nici el nici varu' RDS se pare ca nu erau acasa ziua-n amiaza mare, finca la numaru de telefon de pe saitu' lor nu raspundea nimeni.

Cand vine Jupuitu' cu fonciirea la fel or face, se ascund care pe unde apuca? Iesiti bre din capitza de fan si raspundeti la telefonu ala.. ca va cauta lumea pe-acasa sa va dea bani si voi dormiti!

Later update: RCS cauta operatori call-center. Ura!

In ianuarie se arunca bradul. In unele cazuri, e nevoie de macara

I-au luat capul monstrului de metal din Unirii.


Si mai pe seara, si gatul.


Pe panoul din imagine scrie "Teren salubrizat si imprejmuit de Primaria sectorului 3". Se pare ca partea cu deszapezirea nu tine de ei. Lumea circula pe strada de o saptamana in dreptul acestui teren, deoarece trotuarul este plin de zapada, iar din el iese ceva mai departe o teava elastica, amenintatoare ca o planta carnivora (probabil parte din mega-proiectul Netcity).

In schimb, pentru ca oamenii sa poata sa se certe in bune conditii, intrarea in Tribunalul de sector a fost deszapezita exemplar. Bravo!

Serviciul de neinformatii din Gara de Nord

In Romania, te astepti la orice, asa ca suni si intrebi pentru orice prostie ca sa nu iei teapa. De exemplu, suni la Gara de Nord sa intrebi de serviciul de pastrare bagaje, ce mai face el.

- Buna ziua, serviciul de pastrat bagaje mai functioneaza, da?
- Da.
- Cat costa pe ora?
- Nu stiu sa va spun.
- Se pot lasa bagajele peste noapte?
- Nu stiu sa va spun.

The old "veniti aici si vedeti"-way. I love Rumenia.

Consilier al lui Iliescu, condamnat

Cine zice ca oamenii de afaceri romani, tzepari si protejati de politicieni, nu sunt trasi la raspundere in justitie si nu iau ani de inchisoare?

A, pardon, era vorba de justitia franceza.

Later update:
Domnul Costea a primit 3 ani de inchisoare, pentru deturnarea a 7,6 mil. euro. Asta echivaleaza cu un venit lunar de 210.000 pe luna de stat in inchisoare. Numai ca omul a primit 3 ani, din care 30 de luni cu suspendare, si o amenda de 150.000 de euro. Deci a scapat chiar mai ieftin de-atat. Sa traiasca.

Ia-ti liber ca sa-ti faci abonament

Azi, prima zi dupa vacanta, cozi, nu gluma, la abonamente la metrou. Din alea cu asteptare de la 1 ora in sus. Mintea romanului cea de pe urma spune ca cel mai bine e sa lasi treaba pe ultima zi posibila. De ce sa-ti schimbi abonamentul pe 31, pe 1, 2 sau 3, si sa "pierzi" cateva zile platite degeaba, cum ar veni, cand poti sa ingrosi cozile pe 7, cand vine toata lumea din concediu?

O*ama, un nume important pentru America

Numai mie mi se pare ironic ca un nene pe nume Obama ii vrea locul lui Bush Jr., prieten de familie cu un alt nene, purtator de turban, si pe nume Osama?

Ultimul schior din Bucuresti?

O scena rara: un schior echipat complet, cu schiurile pe umar si betele in mana, dar fara niciun alt bagaj, asteapta autobuzul pentru Parcul Tineretului. Motivul? L-am intrebat pe el.



- Veniti de la munte?
- Nu, merg in parc sa schiez.
- E buna zapada?
- Excelenta. La munte rar apuci asemenea zapada.
- Sunteti original. Mai sunt si alti schiori acolo?
- N-am mai vazut altii, doar vreo 2 sau 3 cu placile.
- Ati mai fost anul asta cu schiurile in parc?
- Am fost si ieri si alaltaieri.



L-am felicitat si i-am urat distractie placuta.

Mai tarziu, in aceeasi zi, am ajuns si eu in parc, unde, vorba compunerilor din copilarie, distractia era in toi. Lumea se dadea pe derdelush care cu ce putea: sania, cu nailonul, cu placa, cu bobul, chiar si cu talpa sau cu alte accesorii casnice cum se poate vedea mai jos.



Se distra chiar si cineva in scaunul cu rotile. Si cand te gandesti ca toate astea se intampla pe o panta naturala, unde primaria n-a facut niciun efort sa amenajeze un snow-park sau alte chestii SF din tari de peste mari si tari (foto 3,4: Dragos Tanase).

Fa-te frate cu bulgarul pana treci vama

Conform reportajelor de la TV-urile romanesti, sute de turisti romani au fost tratati intr-un stil de ev mediu printre troienele bulgaresti - sicanati de politie, lipsiti de mancare/apa/cazare, blocati in vami, cu acces la provizii la suprapret (leva era transformata instantaneu in euro).

Bulgarii par sa dea dovada de un masochism ciudat. "Daca 600 de romani au fost suficient de fraieri incat sa vina sa faca revelionul la noi, hai sa ii jupuim cat putem. Cu putin noroc, la anul vor veni mai multi iar noi vom scoate si mai multi bani aplicand aceeasi mica ciupeala. Ce daca industria de turism ar beneficia enorm de pe urma bunei noastre vointe, ceea ce in final ne-ar aduce si noua beneficii indirecte, totusi este mult mai sigur sa ii fraierim aici si acum pe turisti".

Sa fim insa calmi. Cu siguranta ca s-ar fi gasit destui romani care, pusi intr-o situatie similara, ar fi procedat la fel cu turistii bulgari troieniti in Romania. Ne meritam unii pe altii ca vecini.

Romanul, un poet cu tot mai mult bun-simt

Iarna asta, am observat noutati in mesajele scrise pe masinile acoperite de zapada.

Dupa ani in sir de exclusivitate pe cuvinte din gama P...A, probabil cresterea nivelului de trai si a gradului de multumire a populatiei a facut ca anul asta sa apara si:

- una bucata mesaj reprezentand 2 inimi desenate
- una bucata mesaj 2008+smiley :) desenat

Chiar si traditionalul "spalama" a fost inlocuit de mult mai nimeritul, in contextul troienelor, "curatama".

Economie de farfurii



La Busteni, la Casa Ancutei, se poate manca ciorba de fasole cu ciolan, in bol de paine. Tasty.

A venit iarna in Bucuresti



La multi ani si deszapezire usoara.

In reluare, dar live


Dupa ce au prezentat in premiera mondiala imagini needitate in direct, Antenele recidiveaza cu o transmisie simultan Live si In Reluare. (probabil ca Live-ul se referea la melodia cantaretzei respective, care cica nu era playback, dar alaturarea Reluare-Live este super-ciudata).