Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

Fa-te frate cu bulgarul pana treci vama

Conform reportajelor de la TV-urile romanesti, sute de turisti romani au fost tratati intr-un stil de ev mediu printre troienele bulgaresti - sicanati de politie, lipsiti de mancare/apa/cazare, blocati in vami, cu acces la provizii la suprapret (leva era transformata instantaneu in euro).

Bulgarii par sa dea dovada de un masochism ciudat. "Daca 600 de romani au fost suficient de fraieri incat sa vina sa faca revelionul la noi, hai sa ii jupuim cat putem. Cu putin noroc, la anul vor veni mai multi iar noi vom scoate si mai multi bani aplicand aceeasi mica ciupeala. Ce daca industria de turism ar beneficia enorm de pe urma bunei noastre vointe, ceea ce in final ne-ar aduce si noua beneficii indirecte, totusi este mult mai sigur sa ii fraierim aici si acum pe turisti".

Sa fim insa calmi. Cu siguranta ca s-ar fi gasit destui romani care, pusi intr-o situatie similara, ar fi procedat la fel cu turistii bulgari troieniti in Romania. Ne meritam unii pe altii ca vecini.