Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

Deja-vu: Turcia revine si castiga. Victima - CroatiaTurcia-Croatia 1-1, 4-2 dupa penalty-uri

Turcia a creat din nou un scenariu thriller la Euro. Dupa finalul SF din meciul cu Cehia, turcii au reusit performanta sa ia gol in minutul 119 dar sa egaleze in minutul 122, contra Croatiei.

O rasturnare de situatie cum foarte rar se vede in fotbal si care a afectat in mod clar ceea ce s-a intamplat la penalty-uri.

Turcii au ajuns la penalty-uri dupa un meci in care au fost dominati clar. La suturi (7-14 dupa primele 90 de minute), la suturi pe poarta (1-5), cornere, posesie, procentaj de pase corecte. Turcii au alergat insa mai mult si au compensat diferenta prin efort.

Socul golului primit in ultima faza a prelungirilor (combinat cu bucuria marcarii primului gol cu doar cateva zeci de secunde mai devreme) a avut asupra croatilor efectul unui glonte in stomac. Au continuat sa mearga pe teren, dar erau deja “morti”. Cu moralul la pamant (sa fi ajuns la penalty-uri dupa 0-0 ar fi fost mult mai bine), si nesustinuti de antrenorul Bilic (care inainte de penalty-uri in loc sa incurajeze jucatorii sa uite de cele doua goluri din final si sa se concentreze pe ce va urma, se certa cu arbitrul pentru ca a prelungit prea mult partida), croatii au ratat firesc de trei ori, dintre care doua suturi au fost chiar trimise pe langa poarta.

Frumusetea fotbalului: Echipa turca umilita in primul meci de Portugalia a ajuns in semifinale, in timp ce mingicarii lusitani sunt deja acasa.

Iar semifinala Turcia-Germania se anunta foarte interesanta. Rivalitatea este traditionala (imi amintesc un meci intre cele doua echipe jucat acum cativa ani in Germania, dar cu stadionul plin de turci, care fluierau copios echipa gazda de fiecare data cand avea mingea). In plus, turcii, cu doua meciuri castigate in ultimele secunde, se vor infrunta cu o echipa care joaca tot pana in ultima secunda. Diferenta intre ele este tipul de motivatie: daca la nemti e vorba de educatie, la turci este pasiune.