Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

TVR, un-doi cu capra vecinului si finalizare cu stangu-n dreptu

Repriza a doua a meciului Germania - Turcia a tinut doar 35 de minute la televizor, pentru ca timp de 10 minute, in doua "reprize", transmisia a fost intrerupta din motive tehnice.

Comentatorii TVR, atat cei din studio cat si cei de la stadion, s-au intrecut in dezvinovatiri. Principala a fost ca semnalul a cazut nu numai in Romania, ci in toata Europa. Ura! Ne-am simtit mult mai bine dupa asta.

Sa zicem ca defectiunile sunt de inteles. Insa problema cu atitudinea TVR vine de la Bucuresti, nu din Elvetia. In timpul primei caderi de semnal, timp de aproape 5 minute pe ecran nu s-a scris nimic legat de motivele intreruperii si/sau cat va dura remedierea ei. In timpul celei de-a doua intreruperi, pe ecran a scris ca "ne cerem scuze pentru intreruperea programului", nimic despre ce program anume era vorba. Daca cineva deschidea televizorul in acele 5 minute, ar fi putut crede ca iar au cucerit minerii televiziunea romana, fara sa inteleaga ca e vorba doar o banala furtuna care a intrerupt o transmisie de fotbal.

Si colac peste pupaza, nici cu circuitul audio TVR nu s-a simtit prea bine. Cand revenea semnalul video, comentatorii ori nu erau pe faza, ori nu le mergeau circuitele, cert este ca la 2 goluri am vazut doar imagini cu sunet de ambianta. Pe vremuri, cand transmisiunile cadeau des, TVR avea niste comentatori de rezerva in studio care preluau atunci cand "pica" sunetul de la fata locului.

In concluzie, chiar daca intr-adevar n-a fost vina ei pentru defectiuni, TVR a reusit sa nu administreze prea bine aceste momente - de altfel chiar ei au recunoscut ca au primit o avalansa de injuraturi in timpul meciului de la telespectatori. Si uite-asa unii dintre noi si-au amintit de celebra cursa de Formula 1 cand TVR a dat legatura la circuit la vreo 7 minute dupa start pentru ca nu terminasera de dat publicitatea :)