Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

Spectacolul Vis al lui Dan Puric

Am vazut recent celebrul spectacol de pantomima one-man-show al lui Dan Puric, prezentat in zeci de tari si probabil multi-premiat.

As spune ca e interesant si merita vazut, ca proba a talentului artistic al lui Puric, insa nu va asteptati la un mesaj foarte clar. Fiind un show fara cuvinte, o parte din inteles este lasat la latitudinea fiecaruia. Mai complicat e cand nu gasesti niciun inteles evident si mai intrebi in stanga-dreapta vreun prieten care poate e mai inspirat, asa cum am facut eu.

Poate si din cauza asta, in sala se mai radea atunci cand nu era nimic de ras, se mai aplauda cand actul nu era inca la final, se radea si se “statea” pe ganduri in acelasi timp. Chestie de perceptie, dar parca am ramas cu mai mult dupa show-ul Made in Romania, al trupei lui Puric, in care el nu joaca.

Banc de la cineva usor frustrat, ca si mine, de faptul ca mesajul transmis in acest show nu este mereu pe masura asteptarilor. Cum poti sa il ironizezi la randul tau pe un artist de pantomima care nu te convinge? Te imbraci la costum, iti iei un baston alb si ochelari negri, si te asezi pe primul rand, unde urmaresti cu mare atentie ce se intampla. Evident, langa tine ai un prieten care iti povesteste la ureche ce se intampla pe scena. Cand iti place ce auzi, aplauzi incantat, chiar daca esti decalat de restul spectatorilor 

Pentru ca Cezarului i se cuvine ce-i al lui, trebuie remarcata capacitatea lui Puric de a comunica cu sala fara sa spuna absolut nimic, doar din gesturi si mai ales din mimica. Pana la urma, cum zice la manual, cuvintele acopera doar vreo 10-15% din totalul informatiei transmise cand comunicam, iar Puric este un artist care demonstreaza cu succes teoria.

Venetia, 2008