Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

Gran Torino


Un film clasic pentru Clint Eastwood, ajuns deja la 78 de ani. A fost acuzat ca in filmele lui lipseste o anumita subtilitate, insa nici nu are nevoie de asa ceva. Mesajul este simplu, binele si raul se confrunta zilnic, iar oamenii trebuie sa caute in ei taria de a alege binele. E atat de simplu incat il uitam mereu si trebuie repetat continuu in noi forme. Filmele lui Eastwood sunt reusite pentru ca ofera aceasta repetitie necesara.

In Gran Torino, Walt Kowalski este un veteran al razboiului din Coreea nemultumit de tot ceea ce il inconjoara, incepand cu vecinii coreeni si terminand cu familia si chiar cu el insusi. Desi are copii si nepoti, singurul prieten ii este cainele sau, dupa ce sotia ii moare exact inainte sa inceapa actiunea filmului.

Apasat de trecut, de experienta din razboi, Walt nu are pacate mari, in afara de cel al inchiderii in sine. Si al faptului ca, dupa cum recunoaste singur, este un tip “old school”. Memorabile sunt “maraielile” din gat prin care isi arata nemultumirea, fara cuvinte. De exemplu cand, la inmormantarea sotiei, zareste in public buricul descoperit al uneia din nepoate.

Un film bun, mai ales pentru fanii genului Eastwood.