Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

HTC Diamond - pro si contraIn sfarsit mi-am facut putin timp sa scriu despre HTC Diamond-ul primit in teste de la Vodafone.

E un bun telefon de business, se zice ca e mai bun decat iPhone pentru asa ceva. Insa spre deosebire de iPhone, la Diamond e mai greu sa te descurci 100% fara stylus, ceea ce este un minus din punctul meu de vedere.

Daca tot am inceput cu minusurile, celalalt dezavantaj pe care l-am observat pana acum este o problema pe care o are la conectarea la Wi-Fi atunci cand reteaua respectiva e parolata. O fi de la router-ul meu sau nu, nu stiu, dar cert e ca se "prinde" la reteaua Wi-Fi numai cand are el chef.

La capitolul plusuri - un foarte bun browser HTTP, meniuri usor de manevrat (curba de invatare este de cateva zile), e subtire si usor, are functii pre-implementate precum Meteo si acces la YouTube.

Camera foto este ok (3,2 megapixeli), insa trebuie s-o tii nemiscata inca 2 secunde dupa ce ai apasat pe declansator daca vrei sa nu iasa blurata fotografia.

Pentru business, am apreciat suita calendar - note - remindere care are un look&feel ok.

A, uitasem de cea mai mare ciudatenie pe care nu pot sa o atribui decat neglijentei producatorului. Daca telefonul este inchis (turned off, nu in stand by) alarma si reminderele nu functioneaza :) Deci nu te trezeste dimineata decat daca il tii deschis peste noapte. Ceea ce la o baterie micuta ca a Diamond-ului poate fi o problema.

Sumarizand, la plusuri trec aspectul elegant, meniurile usor de utilizat si functiile de business usor accesibile, iar la minusuri micile probleme cu wireless-ul (repet nu stiu daca problema este la reteaua mea, dar nu cred, pentru ca laptop-ul se conecteaza fara probleme) si nefunctionarea alarmei si reminder-ului atunci cand telefonul este inchis.