Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

Oprescu, manevrat inteligent de Blaga spre o fundatura

Vechiul subiect al mineriadelor, ignorat si mototolit intr-un colt timp de atatia ani de tranzitie, a ajuns acum argument central in disputa Blaga-Oprescu pentru primaria Capitalei. Acesta este in mod evident un semn de maturizare al politicii, dar si al societatii.

Ce vrea sa faca Blaga de fapt? El valorifica faptul ca oamenii acum traiesc mai bine, au timp mai mult sa isi aminteasca de petele trecutului, pe care chiar sunt dispusi sa incerce sa le curete, fie si printr-un vot.

Blaga spune (inteligenta campania) ca cine voteaza cu Oprescu va vota cu omul care a adus minerii in Bucuresti (Iliescu). Veti vedea ca si in restul campaniei va insista pe acest argument simplu, usor de inteles de catre orice bucurestean, emotional (asa cum se voteaza in epoca moderna, cand proiectele candidatilor conteaza mai putin decat sex-appeal-ul la electorat). Blaga va continua sa-i provoace pe Oprescu si Iliescu sa vorbeasca despre mineriade, stiind faptul ca e un drum cu sens-unic din care cei doi nu au cum sa dea inapoi castigatori.

Oprescu si Iliescu n-au gasit ceva mai inteligent de facut decat sa intre in acest joc, in loc sa incerce sa mute discutia spre alte subiecte. Si cum cine se scuza se acuza, daca nu va reusi sa "schimbe subiectul" rapid, terenul devine destul de mlastinos pentru Oprescu, cu toate cele 3 procente avans din primul tur.