Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

7 concluzii dupa Italia - Romania 0-0



Privit de sus in jos, in ordinea celor mai importante lucruri:

1. Cel mai important lucru: am facut egal cu echipa campioana mondiala (+) si avem doua puncte dupa primele doua meciuri, considerate cele mai grele

2. inainte de ultimul meci, avem sanse mai mari decat Italia si Franta, deoarece calificarea este in mainile noastre (+). In caz de victorie cu Olanda, ne calificam fara sa mai depindem de celalalt meci dintre Franta si Italia (in timp ce Franta si Italia vor avea nevoie ca Olanda sa nu piarda cu Romania), ceea ce este, in sine, o performanta avand in vedere componenta grupei in care eram cotati cu ultima sansa.

3. Am practicat un joc modern (+) si se pare ca echipa noastra a ajuns la acest turneu final la maturitate (aud deja primele comentarii in randul specialistilor care spun ca acesta a fost cel mai frumos meci de pana acum la Euro). Fata de anul 2000, cand Italia ne-a dat la o parte in sferturi cum ai da cu un bobarnac o scama de pe haina, acum Romania a fost mai puternica iar Italia mai slaba. Am pasat succesiv cu calcaiul in atac si am amenintat poarta. Am inscris dupa o faza norocoasa pe o greseala mare a apararii italiene (cine-ar fi crezut ca e posibil!), dar echipele curajoase primesc si noroc.

4. am ratat un penalty in ultimele minute, bila neagra, (-) dar Italiei i s-a anulat un gol valabil si am avut noroc in multe faze cand golul in poarta noastra parea iminent (+)

5. am pierdut doi jucatori importanti pentru ultimul meci, Radoi - accidentat si care se pare ca nu va mai putea juca in acest turneu si Goian, suspendat (-)

6. Am scapat de obsesia teoriei conspiratiei impotriva Romaniei. Arbitrajul ne-a convenit pentru ca:
- penalty-ul a fost acordat conform cu regulamentul (Panucci a facut imprudenta sa puna o mana dupa gatul lui Daniel Niculae, iar romanul a avut inspiratia sa accentueze impresia si sa cada) insa impotriva spiritului jocului. Un meci era sa fie decis in minutul 83 de un penalty acordat doar pentru ca recomandarile UEFA cer severitate maxima, insa suntem pe marginea prapastiei: jocul de fotbal risca sa devina baschet, cu fault acordat la aproape orice contact.
- Italiei i-a fost anulat un gol valabil
- Italia nu a primit penalty la cel putin 3 faze in care ne-a cam stat inima. Nici nu au fost faulturi, insa in alte conditii alti arbitri ne-au penalizat pentru mai putin decat plonjoanele facute astazi de italieni in careu
- per total arbitrajul a fost cel putin corect daca nu usor favorizant pentru noi

7. Numarand cele 6 concluzii de mai sus, plusurile sunt mai multe decat minusurile dupa acest meci ("scor" 4-2). Asa ca Mutu n-are motive sa tina capul jos, chiar daca a ratat un penalty. In sport esti expus mereu la ratari si infrangeri. Un principiu zen spune ca importanta este nu destinatia, ci drumul. In cazul nostru, nu rezultatul, ci jocul, care a fost foarte bun.