Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

Flacara olimpica, cursa cu obstacole in Londra

Cei 50 km parcursi de flacara olimpica prin Londra, duminica, au fost impanziti de atacurile activistilor pro-Tibet, care protesteaza impotriva Chinei, tara organizatoare a Jocurilor Olimpice in 2008.

Cel putin 35 de persoane au fost arestate, o parte dintre ele incercand sa stinga simbolul Jocurilor, flacara olimpica. Toate detaliile aici

De notat:

- uimitoarea solidarizare din Londra cu Tibetul. Sa umpli 50 de kilometri de traseu cu zeci de mii de protestatari nu e usor. In Romania atatia oameni se aduna nu pentru Rosia Montana, nu pentru Delta Dunarii, poate doar cand se aprinde vreun brad de metal in Piata Unirii.

- cand au nominalizat China ca gazda a Jocurilor, organizatorii au facut un compromis, lasand la o parte suspiciunile de incalcare a drepturilor omului din aceasta tara. Acum subiectul este inflamat de criza din Tibet, insa organizatorii culeg roadele deciziei lor, fundamentata probabil exclusiv economic.

- Jocurile si-au pierdut din stralucire. Indiferent de motiv, sa ataci flacara olimpica cu un stingator inseamna sa stergi mii de ani de istorie dintr-o apasare de buton. Imi amintesc de Jocurile din 1996, cand, la aniversarea centenarului Jocurilor moderne, a fost selectat orasul american Atlanta in dauna Atenei. A fost si atunci un scandal monstru. Jocurile au fost "furate" singurului oras care le merita in acel moment, Atena, si inmanate orasului unde se afla sediul principal al Coca-Cola, unul dintre cei mai mari sponsori din lumea sportului.

Ceea ce ma duce cu gandul la reclamele Pepsi in care sunt luati in balon calugarii tibetani. Si-uite asa se inchide cercul vicios sport-business.