Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

Autobuze teroriste in Bucuresti

Vad la stiri ca azi in Bucuresti a explodat cutia de viteze a unui autobuz si a ranit grav o femeie. Era vorba de un autobuz cu vechime de peste 20 de ani.

Tot azi, aflandu-ma intr-un alt autobuz bucurestean, o mini-explozie undeva la motor a tras pe dreapta autobuzul, cu miros puternic de incins. Deja incepusem sa ma uit dupa semnele de "iesire de urgenta" de pe fereastra care, fiind vorba de un batran autobuz, nu existau. In timp ce asteptam sa vedem daca soferul poate face ceva, un camion de la interventiile RATB a trecut pe langa, tractand un troleu.

In autobuzele mai noi, ciocanelele pentru spart geamul de urgenta se fura primele.

Acum vreo 5 ani, in facultate, am scris o ancheta pentru un ziar studentesc avand ca subiect siguranta in autobuzele RATB. Mai bine zis lipsa ei. Am vorbit inclusiv cu directorul RATB, care m-a asigurat ca lucrurile sunt, in general, in regula. Altcineva - un calator - mi-a furnizat atunci un super-citat: "Stiti ce inseamna autobuzul asta daca ia foc? Un sicriu imens".

Nimic nu s-a schimbat. Noroc ca s-au mai innoit autobuzele, dar in caz de urgenta nici asta nu prea mai conteaza.