Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

Un meci pentru nepotii croatilor. Si pentru noi.


Am vazut multe meciuri mai frumoase sau in care o echipa a luptat "mai eroic" decat Croatia pe Wembley, miercuri seara. Dar o echipa mai orgolioasa decat Croatia, aseara, nu gasesc, cel putin in istoria recenta. Au venit in Anglia sa joace ultimul meci din calificari, ei fiind calificati deja, iar englezii avand nevoie de un simplu meci egal ca sa mearga brat la brat cu oaspetii lor la Europene. Numai ca croatii au facut ceea ce 99 echipe din 100 nici nu s-ar fi gandit - au jucat fotbal cu pasiune, fara ura, curat, dar si fara urma de concesie, de la inceput si pana la sfarsit. Intamplator, pentru ca au valoare, au castigat cu 3-2 si au lasat Anglia sub soc, plangand in pumni. Au raspuns astfel declaratiilor "de sus" ale englezilor si tuturor care s-au indoit de onoarea lor in acest meci printr-un joc de cristal, mult mai aproape de definitia fotbalului decat au ajuns aseara adversarii lor, inventatorii fotbalului.

Iar cine va spune ca au jucat asa pentru ca i-au motivat rusii cu bani, rusii calificandu-se in locul Angliei, inseamna ca n-a inteles argumentatia de mai sus. Mai departe.

De ce este acesta un meci de tinut minte? Pentru ca noi, romanii, intr-o situatie asemanatoare, la scara mai mica, desigur (doar traim la marginea Europei) ne-am facut de rusine sambata la Sofia. Calificati deja - "cu sacii in caruta", am jucat fara pic de orgoliu si de rusine pentru suporteri. Am pierdut cu 1-0 la o echipa deja eliminata inca inainte de meci. Nu rezultatul e inacceptabil (niciodata infrangerea nu este definitiv inacceptabila) ci maniera tip "mortaciune" cu care am jucat, de la inceput si pana la sfarsit. Iar victoria mincinoasa de miercuri cu Albania (6-1, cu un adversar mediocru) e putin probabil ca va ridica alte semne de intrebare dupa meciul de la Sofia. Deja nea Mitica de la Liga a triumfat, la cateva minute dupa victoria cu Albania: Avem una din cele mai bune echipe din Europa. De acord. Si una dintre cele mai putin orgolioase din lume.

Sa zica Mutu ca nu-i asa. Dar la vara, nu acum. Altfel n-avem nicio sansa la Europene, contra, de exemplu, unei modeste echipe din est, precum Croatia.