Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

Ceausescu, primul "tablou" in culori

In timpul vietii, a fost zugravit in alb stralucitor. Dupa ce a fost ucis, totul in negru. Un cover-story foarte bine scris luna aceasta de Catalin Gruia in National Geographic: probabil primul tablou al lui Ceausescu "in culori" - cu bune si rele.

Doar cateva cifre:
- intre 1981 si 1985, s-au dat in folosinta 750.000 de apartamente

- Intre 1950 si 1989,productia industriala a crescut de 44 de ori.

- Intre 1971 si 1975, PIB-ul a crescut cu 11,3% pe an, record istoric.

- Casa Poporului a costat 2 mld. de dolari. Au lucrat 20.000 de muncitori, in trei schimburi. A fost inceputa in 1985. Arhitectul-sef, Anca Petrescu, a coordonat o echipa de 400 de arhitecti.

- Securitatea avea in '89 14.000 de angajati, dintre care 8.000 ofiteri. Fiecare ofiter trebuia sa aiba 50 de colaboratori (membri PCR) si 50 de informatori (din afara PCR).

Si cum poate fi vazut Ceausescu "din avion". Probabil cum il vor vedea copiii in manualele de istorie ale viitorului. E greu sa iei atata distanta cand ai trait in comunism, dar pana la urma totul se rezuma intr-o propozitie: "Un om simplu, dar ambitios, care a reusit sa acapareze puterea absoluta in stat timp de 25 de ani".