Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

California dreamin' - Juriul de la Cannes stia el ceva

oricat de reticent am fost sa ma uit la un film care este 'marketat' ca fiind neterminat (sau nesfarsit, cum zic ei), recunosc ca nu mi-am pierdut timpul.

Am inteles vreo trei lucruri din filmul lui Cristian Nemescu

1 - orice occidental oricat de smecher, odata ajuns in Romania trebuie sa se adapteze la regulile jocului local (capitanul american Jones, adica Armand Assante, e memorabil cand incearca sa ii dea spaga sefului de gara Razvan Vasilescu iar acesta il trateaza cu dispret nu inainte de a-l intreba cu interes "how much")

2 - americanii merg inainte orice-ar fi, in misiunea lor de salvatori ai lumii (neafectati de sentimentalisme gen "v-am asteptat 50 de ani" sau "in satul meu e anarhie")

3 - intre soldatii americani si cei romani e o mare diferenta de organizare (vezi paralela scenelor in care cele doua tabere se aliniaza in fata shefilor) dar la capitolul femei si distractie nu exista frontiere

Si 4, Razvan Vasilescu cand nu injura 90% din film - ca in niste productii mai vechi post-revolutie - este intr-adevar un actor genial. Cu toate ca in una din cele mai simpatice replici din California Dreamin' chiar injura: "Fuck USA! Fuck NATO! Fuck Clinton si pe toti aia de la Bucuresti, aici eu sunt sheful..." Assante este la fel de bun. Iar filmul face toti banii.