Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

Faze de la Australian Open


La sfarsitul unui schimb de mingi din timpul finalei de tenis de la Australian Open, chilianul Fernando Gonzales s-a intalnit cu un fluture ametit undeva langa fileu. Putea fi o insecta, nu neaparat un fluture, nu s-a vazut foarte bine si nici comentatorii nu ne-au luminat.

Cert e ca Gonzalez, in uralele publicului, a inceput sa-l "mature" cu palma pe fluture, cu mare atentie, ca sa-l scoata in afara terenului, unde ar fi fost (ceva mai) in siguranta. Pana la urma a chemat in ajutor un copil de mingi care a reusit sa prinda fluturele in pumn si a fugit catre coltul lui, aplaudat de intreaga arena. Bineinteles, copilul n-a uitat sa-si faca datoria. In mana cealalta a luat mingea de tenis ramasa de la schimbul abia incheiat.

Cat a fost sinceritate si cat marketing in gestul lui Gonzalez, constient ca era privit live de milioane de oameni, e greu de spus. Cert e ca gestul lui este din alta lume pentru multi.

Si apropo de marketing, intr-o reclama la automobilele Kia difuzata pe parcursul aceluiasi Australian Open, spaniolul Nadal, numarul doi mondial, face niste figuri atletice pe un munte, dupa care intr-un final apoteotic isi strange bandana pe cap si intreaba razboinic "Who's Next?". Probabil singura reactie care l-ar "ofili" ar fi o voce care sa-i raspunda: "Federer".

Apropo de Roger Federer, elvetianul a devenit, dupa victoria asupra lui Gonzalez de duminica, primul tenismen din ultimii 27 de ani care castiga un turneu de mare slam fara sa piarda nici un set pe parcurs. (dupa Bjorn Borg, la Wimbledon)