Mihai Musatoiu


I am currently attending the Bachelor of Science program, with specialization in Software Engineering, at Blekinge Tekniska Högskola (BTH) in Southern Sweden. BTH is ranked as number 5 in the world among the top institutions in the field of systems and software engineering by the "Journal of Systems and Software".

What I did in the past
I have a 7 years long experience in Romania as a communication specialist with an established background in publishing, media and advertising businesses. I currently provide consultancy to communication, writing and editing projects in Sweden, the U.S. and Japan.

More on my Linkedin page

RATB, un fel de smecheri

Unul din motivele declarate pentru care RATB scumpeste biletele de autobuz cu 18% este ca in Brasov un bilet costa 1,5 lei (fata de 1,1 lei in Bucuresti, si 1,3 lei dupa scumpire) si ca in acelasi Brasov abonamentul pe toate liniile costa 80 de lei (fata de 40 de lei in Bucuresti, 50 dupa scumpire). Se mai zice ceva si despre Timisoara, la fel cu preturi mai mari.

Putem lesne sa constatam ca mentalitatea prost-romaneasca este bine-mersi la locul ei. Nu faptul ca petrolul se scumpeste si asta inseamna costuri mai mari la carburanti, sau alte motive economice, sunt la baza cresterii de tarife (desi sunt si ele amintite foarte pe scurt in expunerea de motive), ci faptul ca capra vecinului (cacofonie pe care nu ma mai chinui sa o evit), deci ca capra din Brasov si din Timisoara e mai grasa.

Si, foarte subtil (PR-istii probabil sunt de pe vremea de dinainte), clientilor li se da comparatia cu Brasov si Timisoara ca sa inteleaga ca trebuie sa fie multumiti ca nu platesc cat acolo, ci mai putin. Un fel de "vrem mai multi bani de la voi, nu va spunem de ce, dar ar trebui totusi sa ne fiti recunoscatori ca nu va cerem chiar mai multi de-atat" :)

Nu contest ca, poate, scumpirea este justificata economic. Dar atata timp cat nu se demonstreaza acest lucru, ba mai mult, sunt folosite argumente puerile, ea devine nejustificata. Iar scumpirile nejustificate, oricine stie, sunt un semn de (cel putin) incompetenta.